Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

Vas Megyei Kirendeltség

Hírek

Irány Abu Dhabi! – ivánci résztvevő a Világjátékokon

 

A  XV. Speciális Olimpia nyári világjátékokon induló magyar delegáció bemutatására 2018. szeptember 22-én délután, az országos Streetball után került sor Budapesten. Az ivánci székhelyű Vas Megyei Szakosított Otthon ellátottja Nagy Lajos és edzője Molnár Csaba is részt vett ezen az eseményen.

 

Bemutatták a 2019. évi Világjátékokra, Abu Dhabiba és Dubajba induló sportolókat, szakág vezetőket, felkészítő edzőket. A Vas Megyei Szakosított Otthon Ivánc ellátottja Nagy Lajos büszkén vonult a nemzeti kosárlabda válogatottban. Nagy Lajos sportszeretetével, kitartásával és küzdeni tudásával méltán vált többek példaképévé az intézményben.

 

 Az integráció és az egyesített sport jegyében együttműködési megállapodást írt alá az MSOSZ és az Athlészisz Alapítvány. A megállapodás egy közös kosárlabda bajnokság lebonyolításáról szól, amelynek első állomása októberben lesz, Győrben. Erre a három napos bajnokságra az ivánci intézmény Mocorgó KSZSE is meghívást kapott.

 

A csapatrészek felvonulását ismert olimpikonok, világ- és Európa-bajnokok vezették, mint Sárfalvi Péter, Venyercsán Bence, Mednyánszki Szilvia, Kállai Ildikó, Növényi Norbert, Fábián László,  Hrutka János, Cserni János, Gubacsi Zsófia, Gangl Edina. A kosárlabda csapatot Ivkovic Stojan a magyar férfi kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya és felesége, Béres Timea streetball világbajnok vezették fel.


Ezen a rendezvényen mutatták be hivatalosan a magyar delegáció nemzeti színű formaruhája, melyet Herczeg Zoltán divattervező álmodott meg.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

A rendezvényen megemlékeztek a Nemzetközi Speciális Olimpia mozgalom megalakulásának 50. évfordulójáról is. Mint elhangzott, E. Kennedy Shriver asszony eszméje és gondolatai irányítják ma is a világ 180 országában, közte hazánkban is az értelmi fogyatékossággal élő, valamint tanulásban akadályozott sportolók versenyrendszerét, amelyben MINDENKI GYŐZTES”.

 

Nagy Lajos válogatott csapattagnak ezúton is szívből gratulálunk a Világjátékokon való kvalifikációjához, s kívánjuk, hogy az athéni, és a Los Angeles-i Világjátékok után 2019-ben Abu Dhabiban is valóra válthassa álmait, s GYŐZTESként térhessen haza.

                                                          

 

Forrás: Császárné Cserkuti Mónika, szociális és terápiás részlegvezető, VMSZO