Híreinkből

 Újabb segítség érkezett a COVID 19 járvány elleni védekezésben. Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb bútor- és építőipari lemezgyártó cége, a szombathelyi székhelyű FALCO Zrt. ajánlotta fel segítségét a szociális és gyermekvédelmi szférának. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Társaság között megkötött térítésmentes tárolási szerződés a Vas megyei szociális és gyermekvédelmi ellátórendszer részére szánt védőfelszerelések átmeneti tárolását segíti.

 

 

A COVID 19 járvány elleni védekezés újabb és újabb feladat elé állította a társadalom egészét. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság feladatai is kibővültek, így az alapfeladatok mellett - a pandémiás helyzetben- minden olyan feladatot elvégeznek a kollégák, amely elősegíti a járvány minél előbbi leküzdését. A kollégák heti rendszerességgel osztják az állam által jutatott védőfelszereléseket Vas megyében a szociális és gyermekvédelmi alapellátást végző, és a bentlakásos intézmények részére, függetlenül a fenntartó személyétől.

A heti rendszerességgel érkező szállítmányok kiosztása, tárolása jelentős logisztikai és koordinációs feladatok ellátását igényli, ebben nyújtott segítséget a FALCO Zrt. az SZGYF Vas Megyei Kirendeltségének a szerződésbe foglalt ingyenesen tárolási lehetőség biztosításával. A rendelkezésünkre bocsátott tágas raktár lehetővé teszi a védőeszközök osztásának gördülékenyebb megszervezését, hogy azok a lehető legrövidebb időn belül eljussanak a célszervezetek felé.

A FALCO Zrt. társadalmi szerepvállalása a járvány elleni védekezésben példaértékű. A támogatás nem csak a Kirendeltség munkáját segíti, hanem egész Vas megye számára nyújt segítő kezet az emberpróbáló járvány elleni küzdelemben. Köszönet ezért a FALCO Zrt. vezetésének és munkatársainak.